Nieuws


“Great photography is about depth of feeling, not depth of field.”
— Peter Adams

Projecten waar ik mee bezig ben en die zijn afgerond. Wil je meer weten over de projecten of het dierenblikje? Stuur dan een mail.

Grafische vormgeving voor eigenaren, fokkers en kennels

Iedereen vindt zijn of haar dier het mooist. Logisch toch? Wil je nu eens niet 1 foto aan de muur maar een soort filmposter waarin je dier de hoofdrol speelt?

Ook dat kan bij Jaggie’s pawprint.
Vanaf €49,50, vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Er is van alles mogelijk: van een dier alleen (en dat mag natuurlijk ook je hamster of kat e.d. zijn), voor fokkers kan dat ook een presentatie van een dekreu zijn of een nestaankondiging, een weergave van je roedel, content voor je website, een banner voor je facebookpagina, noem maar op.

Ik zoek foto’s voor de achtergrond op, foto’s die passen bij het ras, de herkomst van je dier, het karakter van je dier. Ik gebruik daar eigenlijk landschappen voor. Ja, ook een passie om landschap vast te leggen en het vertelt ook het verhaal waar je ras oorspronkelijk vandaan komt.

Ook van overleden dieren is dit mogelijk. Op deze manier kan ook je roedel in een mooie filmposter worden samengevoegd, van dieren die in je hart zitten en dieren die er nu nog zijn.

Het goede doel

Een goede foto zorgt ervoor dat diertjes die een gouden mandje zoeken, sneller hun plekje vinden. Daarom fotografeer ik af en toe voor Stichting SOS voor huisdieren Friesland. Ook deze kleintjes zochten een huis en dat hebben ze inmiddels gevonden!

Wat een stelletje dondersteentjes. Een klein gaatje in het papier gaf toch een hoop lol! En ja, dat gaatje werd steeds groter, er werd door gesprongen, gehengeld naar de andere kant, achterlangs gerend, tegenaan gesprongen, gekeet en geklierd. Heerlijk spul toch?

Naast de lopende projecten is het leuk om je te verbreden met urban locaties.. Of is het toch verdiepen in de fotografie? hmmm…

Als je maar plezier hebt… En met zulke modellen is het gewoon erg fijn fotograferen!


Kippenproject

Nieuw rondje kippetjes!

In de overige uurtjes ben ik bezig met verschillende rassen pluimvee te fotograferen. Altijd leuk om met een project bezig te zijn. Niet alleen om fotografie te verdiepen, maar ook om meer te weten te komen over andere dieren. En als je dan een kalkoen op de foto kan zetten, laat je die kans natuurlijk niet lopen.

Jersey giant
Jersey giant
Macho hoor…
Sommige dieren zijn mooi op hun eigen aparte manier
Holi powder

Holi powder

Je hebt er vast al foto’s van gezien, rennende honden met een rokerig, poederig effect. Nu ook mogelijk bij Jaggie’s pawprint, maar dan net even anders.

Je mag het fake noemen, maar omdat er vrij veel poeder nodig is voor dit effect op een rennende hond en ik dat in veel gevallen belastend voor het dier en de omgeving vind, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: digitaal holi powder.

Hierbij wordt er een bewerking op de foto toegepast. Hiermee belasten we het milieu niet (hoewel het natuurlijk materiaal is) en ook dieren met allergieën en mensen waarvan de hond het niet oké vindt dat er iets op de nek en rug gelegd wordt, kunnen zo een holi powder look krijgen.

Waakbordjes deel 4

Waakbordjes

Inmiddels hebben al vele hondenrassen model gestaan voor waakbordjes (zie ook bericht onderaan). Dit keer is het de beurt aan andere huisdieren waaronder bijzondere dieren zoals deze kameleon. Wat een schitterend dier en enorm genieten dit te mogen fotograferen.

Varkens

Varkens

Varkens zijn bijzondere, nieuwsgierige dieren met een bijzondere snuit. Akkervarken zet deze dieren op een bijzondere manier in in landschapsbeheer. Voor mij een mooi project om dit in beeld te brengen en de bedrijfsfilosofie in foto’s vast te leggen.

Winterpret

Sneeuwpret

Sneeuwpret komt in Nederland niet zo veel meer voor. Maar als het er ligt, is het wel een feestje. En de vallende sneeuw maakt de sfeer dan extra speciaal. Dus geen Photoshop trucje, maar echte sneeuw. Ik hou d’r van.

Blikje

Dierenblikje

Nieuw verkrijgbaar: dierenblikje. Hierin past het dierenpaspoort, je kunt er de belangrijkste visitekaartjes in bewaren voor je dier, een paar medicijnen etc.

Wanddecoratie

Muurdecoratie

Glas diergeneeskunde wilde graag de muren aankleden met foto’s van hun patiënten. We zijn langs geweest bij ezeltjes, geiten, varkens, paarden, kleine gezelschapsdieren en meer.

Waakbordjes deel 1,2 en 3

Waakbordjes

Waakbordjes zijn er in allerlei soorten en maten, maar vaak staat net jouw ras er niet op. In opdracht heb ik inmiddels in drie shootdagen zo’n 150 rassen gefotografeerd, more to come.

Pluimvee

Kippenproject

Voor dit project ben ik op zoek naar allerlei kippenrassen, kalkoen, kwartel en dergelijke. Er zijn zoveel bijzondere dieren, nu eens het pluimvee nader belicht.

Fotografie boek Kijk eens naar je hond – Monique Bladder

Kijk eens naar je hond

Het eerste boek van Monique Bladder heet Kijk eens naar je hond, aan de slag met zijn gedrag. Hiervoor heb ik nagenoeg alle foto’s geleverd. Ze geven inzicht in hondentaal.

error: Content is protected !!