Hoe verloopt een shoot?

Plezier staat voorop


Just play. Have fun. Enjoy the game.

—- Michael Jordan

Voorbereiding

In principe is er niet veel voorbereiding nodig. Als het dier erg vies is geworden, is wassen een goed idee. Zo komt je dier zo mooi mogelijk op de foto, ook voor buitenshoots.

Verder neem je als baasje veel kleine snoepjes / voertjes mee of het favoriete speeltje om de aandacht van het dier te trekken.

Een extra handdoek meenemen is handig voor de spetterkonten die de auto weer in moeten.

De shoot

Kort voor de shootdag neem ik nog contact op. Mocht het weer erg slecht worden, zullen we proberen een ander moment te prikken. Helaas kunnen we dat nog niet sturen. Een bui is niet erg, maar stromende regen vindt niemand fijn.

We hebben of in de studio of buiten afgesproken. Ik heb het graag met je over je dier, je wensen, wat zijn typische karakterdingen. In die tijd kan het dier ook een beetje wennen aan mij en de camera. Daarna gaan we fotograferen. Ik zal je vragen de hond op bepaalde plekken te laten staan of zitten, misschien liggen. Alles is in overleg en afgestemd op wat de hond (lichamelijk) aan kan.

Ik ben vrij flexibel, maar wat ik niet ok vind is hele harde correcties om je dier te laten luisteren. Het spreekt misschien voor zich, maar slaan, schoppen, hard rukken en erge stemverheffing vind ik niet ok. Ik hou mijn dan ook het recht voor de shoot te stoppen als er gedrag is wat niet ok is. Wees erop voorbereid dat je geduld op de proef zal worden gesteld. Het is vaak hard werken voor de baasjes om het dier te sturen en geduld te bewaren als ze niet goed snappen wat we van ze vragen. Plezier staat bij mij voor het dier, het baasje en mij voorop.

We schieten ook wat actiefoto’s van een rennend, springend dier, bij meerdere dieren het samen dollen. Zo maken we verschillende foto’s van verschillende houdingen en settings.

Na de shoot

Als de shoot erop zit, gaat het werk voor mij nog even door. Ik ga de foto’s uitzoeken. Ja, bewogen foto’s komen voor en die haal ik eruit. Ook foto’s waar het dier net wegkijkt, zijn vaak minder charmant en verwijder ik. Soms kunnen daar gekke bekken tussen zitten en die zal ik behouden. En om de foto’s te optimaliseren, zal ik ook de reeks met gekozen bestanden bewerken.

Als de foto’s klaar zijn, stuur ik je een link waar je de foto’s kunt bekijken en de selectie kunt maken van het aantal foto’s dat bij de shoot is inbegrepen. Het is uiteraard ook mogelijk alle foto’s bij te bestellen. Het zal vaak lastig kiezen zijn.

Na de keuze stuur ik u de foto’s met een weblink toe. Mocht u ook een canvas, foto op plexiglas of andere producten zoals het dierenblikje willen bestellen, stuur ik u informatie mee en kan ik dat voor je verzorgen.error: Content is protected !!