Holi powder shoots

Holi powder dogs — dier- en milieuvriendelijke versie

Nu mogelijk bij Jaggie’s pawprint. Ook tegen zwarte achtergrond.

Je hebt ze vast op internet langs zien komen: foto’s met honden in een felgekleurde stofwolk. Een Canadese fotografe wordt hier vaak bij genoemd, maar er zijn meer mensen mee bezig geweest afgelopen tijd. Zo ook een Duitse fotografe die het op paarden toepast. En soms moet je meebewegen met een hype, toch? Of toch niet?

Op zoek naar een alternatief

Ja, Jaggie’s pawprint beweegt mee op haar eigen manier. Het kleurrijke past wel bij mijn fotostijl. Maar ik had moeite met de uitvoering ervan. Technisch is één ding, maar je laat nogal wat poeder waaien in de omgeving, je moet je dier wel wassen na afloop. Velen vinden dat vreselijk. Dus waarom? Omdat wij graag een foto van ze willen? Hmmm… Daar had ik moeite mee. Dus op zoek gegaan naar een andere vorm.

Holi powder is overigens bekend van de feestdag en bijvoorbeeld color runs. Een goede holi powder is gemaakt van een natuurlijk materiaal met natuurlijke kleurstoffen en is gemakkelijk weer uit de vacht te wassen. Maar ik doe het anders om het dier en de omgeving niet onnodig te belasten.

Omdat er vrij veel nodig is voor dit effect op een rennende hond en ik dat in veel gevallen belastend voor het dier en de omgeving vind, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: digitaal holi powder.

Hierbij wordt er een bewerking op de foto toegepast. Hiermee belasten we het milieu niet (hoewel het natuurlijk materiaal is) en ook dieren met allergieën en mensen waarvan de hond het niet ok vindt dat er iets op de nek en rug gelegd wordt, kunnen zo een holi powder look krijgen.

Je mag het fake noemen, maar ik vind dit een diervriendelijker versie dan je dier vol met poeder strooien en vervolgens wassen omdat we niet alles onder de poeder willen hebben.

Ook katten, paarden en welk dier maar ook kan op deze manier deelnemen.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

error: Content is protected !!