Nieuws


“Great photography is about depth of feeling, not depth of field.”
— Peter Adams

Projecten waar ik mee bezig ben en die zijn afgerond. Wil je meer weten over de projecten of het dierenblikje? Stuur dan een mail. Kolommen

Holi powder

Holi powder

Je hebt er vast al foto’s van gezien, rennende honden met een rokerig, poederig effect. Nu ook mogelijk bij Jaggie’s pawprint, maar dan net even anders.

Je mag het fake noemen, maar omdat er vrij veel poeder nodig is voor dit effect op een rennende hond en ik dat in veel gevallen belastend voor het dier en de omgeving vind, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: digitaal holi powder.

Hierbij wordt er een bewerking op de foto toegepast. Hiermee belasten we het milieu niet (hoewel het natuurlijk materiaal is) en ook dieren met allergieën en mensen waarvan de hond het niet oké vindt dat er iets op de nek en rug gelegd wordt, kunnen zo een holi powder look krijgen.

Waakbordjes deel 4

Waakbordjes

Inmiddels hebben al vele hondenrassen model gestaan voor waakbordjes (zie ook bericht onderaan). Dit keer is het de beurt aan andere huisdieren waaronder bijzondere dieren zoals deze kameleon. Wat een schitterend dier en enorm genieten dit te mogen fotograferen.

Varkens

Varkens

Varkens zijn bijzondere, nieuwsgierige dieren met een bijzondere snuit. Akkervarken zet deze dieren op een bijzondere manier in in landschapsbeheer. Voor mij een mooi project om dit in beeld te brengen en de bedrijfsfilosofie in foto’s vast te leggen.

Winterpret

Sneeuwpret

Sneeuwpret komt in Nederland niet zo veel meer voor. Maar als het er ligt, is het wel een feestje. En de vallende sneeuw maakt de sfeer dan extra speciaal. Dus geen Photoshop trucje, maar echte sneeuw. Ik hou d’r van.

Blikje

Dierenblikje

Nieuw verkrijgbaar: dierenblikje. Hierin past het dierenpaspoort, je kunt er de belangrijkste visitekaartjes in bewaren voor je dier, een paar medicijnen etc.

Wanddecoratie

Muurdecoratie

Glas diergeneeskunde wilde graag de muren aankleden met foto’s van hun patiënten. We zijn langs geweest bij ezeltjes, geiten, varkens, paarden, kleine gezelschapsdieren en meer.

Waakbordjes deel 1,2 en 3

Waakbordjes

Waakbordjes zijn er in allerlei soorten en maten, maar vaak staat net jouw ras er niet op. In opdracht heb ik inmiddels in drie shootdagen zo’n 150 rassen gefotografeerd, more to come.

Plumvee

Kippenproject

Voor dit project ben ik op zoek naar allerlei kippenrassen, kalkoen, kwartel en dergelijke. Er zijn zoveel bijzondere dieren, nu eens het pluimvee nader belicht.

Fotografie boek Kijk eens naar je hond – Monique Bladder

Kijk eens naar je hond

Het eerste boek van Monique Bladder heet Kijk eens naar je hond, aan de slag met zijn gedrag. Hiervoor heb ik nagenoeg alle foto’s geleverd. Ze geven inzicht in hondentaal.